Page

[oorspronkelijke titel:  Juist, hier Add ik de New Page]

110102 de volgende stap als onderzoekende WordPress-blogger.

Zo, de PC is afgekoeld, nu maar eens kijken wat de uitkomst is.

Werk aan de winkel, ik zie dat het bericht nog even smal staat, de Sideboard rechts heeft nog een invloed op het middenvak. Met een uitgebreid selecteren op het blog van de afgelopen nacht “Sideboard geschrapt?” zie ik in de linkerbovenhoek van de onzichtbare Sideboard rechts een piepklein vakje dat zich zichtbaar laat maken. Is hij er nog? Maar ik zag toch ook op deze pagina dat het uiterst lichtgrijze ondergrondje helemaal doorliep naar de rechter marge van het venster?

Als ik in My Blog/Dashboard kijk, zie ik: er zijn 5 posts. Jawel, aangeklikt hierop zijn dat:
– Hallo wereld! [author niek1928, maar dat moet zijn Mr WordPress]
– Hi WP-mensen. Niek1928 begint!
– Werken met een handleiding
– Vervolgwerkjes aan WP-blog
– Sideboard geschrapt?

Op venster: Posts staan deze 5 keurig vermeld. Helemaal rechts valt het laatste cijfer weg. Een kniesoor die er op let. Toevallig had ik tijdens het neuzen in teksten ergens gelezen dat er denkelijk aan wordt gewerkt om deze onvolkomenheid recht te trekken, laatste cijfer komt terug doordat de makers van onze bladzijden iets geheimzinnigs doen met HTML? of CSS?. Iets met 2 digits in een formule. Brrr. Echt iets voor de harde werkers die onderwater, of ondergronds, geheimzinnige kreten tikken. En dat allemaal om WordPress voor de leek-gebruiker prettig te laten hanteren Heus: Onvolkomenheden? De klant meldt en de harde werker repareert. O, wacht eens, ik zie dat de ontbrekende cijfers nog aanwezig zijn, en wel in het volgende regeltje in dat datumblokje.

We gaan door. Ik ga terug naar dashboard. Vlak onder de 5 Posts staat ook nog vermeld:
2 pages. Bij aanklikken zal blijken dat dit zijn:
– Over
– Static pages with sidebar disabled – lost

“Over” is van Mr WordPress. Hij legt uit dat dit welkomverhaaltje een voorbeeld is van een WordPress “Page”. Rechts in het scherm valt me Template op, dat staat daar in een wissel vensterknop nog steeds op “Default Template”. O! mijn harde werken om daar de andere vermelding “Full width, no sidebar” te krijgen werkt dus niet op ouder bericht “Over”.  *** nog te herstellen? ***

“Static pages with sidebar disabled – lost” is heel kort, jammer, want met drie woordjes raak ik niet in het sidebar-gebied. Rechts in het scherm is de Template hierbij juist wel veranderd in “Full width, no sidebar”. – Laat ik door te “Edit”ten dit bericht maar eens langer maken. Ik heb begrepen uit al mijn zoekwerk, dat het opheffen van die sidebar alleen opgaat als het om een “Page” gaat. Allez, ik ga deze Page aanvullen met wat meer woorden. De toevoegingen komen achter de drie woordjes. Zie het bericht/de page voor de inhoud van die drie .

7 Reacties op “Page

  1. Hey, you used to write amazing, but the last couple of posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past couple of posts are just a little out of track! come on! aaaabfedcdgf

  2. I truly prize your function, Wonderful post. ecgccgdfagdd

  3. I like what you guys are up too. This kind of clever work and exposure! ddbadeegfadgeede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s