Koffie

Moniek Smit (1977) is Koffiejuf. Ze woont in Zwolle.
Ik stalk even in… eh … eh … http://koffiejuf.wordpress.com/ rond en vermoed dat ze 26 november 2010 is begonnen met deze blogsite. Lees haar en geniet als van uw “bakkie”. Dus:
http://koffiejuf.wordpress.com/
Zo, nu kan je het makkelijker kopieëren/plakken.

Sinds 3 januari 2011 stootte Spaces mij af naar WordPress, onder andere om me meer te laten genieten van het wereldwijdeweb. (Kritiek: bij mijn reacties kon ik de space van de inzenders zien, nu niet meer, of ze moeten onder gelijke naam ook overgegaan zijn naar WordPress, kniesoor die er over valt? Nee! Het beroofde me van fijne medebloggers).

In de aanloop naar verhuizing kwam ik de blogsite van koffiejuf tegen, na verhuizing weer eens:
http://koffiejuf.wordpress.com/2011/02/08/4-manieren-om-een-barista-te-beledigen/
Dat leek me een interessante discussie om in te neuzen. Heel wat anders dan die snelle-jongens-praatjes, scheldpartijen, afz*kerijen en ander wijsneuzengedoe. Zo gezegd, zo gedaan.
Duidelijk promotie voor iets nog beters dan Starbuck. Vooral over opvoeding tot mondig koffie bestellen. Ik ga al de reacties op haar, en op elkaar, niet vermelden. Mijn PR-man op de linkerschouder vindt dat ik het maar moeten houden bij mijn zaakjes.

Na onnoemelijk veel tijd besteed te hebben op Google-maps omdat ik tevergeefs de naam van een koffieplantage in de heuvels bezuiden Malang zocht, kwam ik dan – zonder foto – tot het volgende.

1.)
niek1928
9 februari 2011 5:23 PM
Hi @all

Hiermee is nog niet verklaard wat ik moet bestellen als ik het volgende wil:
– koffie zoals van Roodmerk van Douwe Egberts, wat dus altijd een melange
is voor zover ik weet; lekker pittig, geen zweempje zurigheid
– een flinke scheut koffiemelk, niet romig, niet light, maar
koffiemelk, zonodig zelf aan te vullen met nóg een scheutje.
– drie klontjes witte kristalsuiker.

Ik hoef dan hopelijk niet te specificeren dat er 32% uit Brazilië moet komen, 47% uit Guinee-Bissau en 21@ uit koffieplantages op de noordelijke hellingen bij Malang. In mijn rijke tijd dronk ik Javakoffie van een thuisbrander daar in de buurt, mmmmm. De brander daar vertelde indertijd geestdriftig over zijn bijzondere plantagemelange, waarvan 9% van de oogst bestond uit 6-bladige bloesemtakjes, een gevolg van inteelt, maar heerlijk als je het gemengd hield met de overige normale 5-bladige bloesem. Kwam elders ter wereld nauwelijks voor en is in de 20-er jaren uitgeroeid door die koffiemaatschappij, die huiverig was voor inteelt. Typisch Hollands, men dacht aan Urker- en Staphorsteruitvloeisels.

Succes mensen! – groet – Niek

2.) tussendoortje:
Jeroen B.
9 februari 2011 10:35 PM
SMS ‘gewone koffie UIT’ naar 3030

3.)
niek1928
17 februari 2011 1:21 AM
Betekent dit iets voor mij? Wat? Niemand grijpt erop terug, dus schat ik in dat ik er iets mee kan? BTW ik gebruik geen SMS, jouw overopa misschien wel, deze opa niet.

Kortom: leg es uit. groet – Niek

4.)
niek1928
16 maart 2011 7:30 PM
Off topic
Om te kijken hoe dit Bericht zich verder heeft ontwikkeld moest ik zoeken. Sensationeel voor mij, wat onnoemelijk veel werk stop je in dit WP-blog. Koffiejuf neem een extra palmpasenbladtoppluim op je eerstvolgende Rosetta. Ik meen het. Hulde.

(; of (;|

5.) deze korte reactie mag ik hier niet missen:
Koffiejuf *
17 maart 2011 10:54 AM
@niek1928 Ik beleef onnoemelijk veel plezier aan het bloggen. Bedankt voor de pluim.

6.)
niek1928
20 maart 2011 9:34 PM
Lieve koffieschenkster

Uit jouw zetsel proef ik dat mijn koffiegouden veer je deugd heeft gedaan – en dat zonder dat je je eigen laatste veer hebt hoeven te laten zakken.
***Bent u niet goed snik meneer?***
Klopt en onder het genot van een bakkie wil ik me verontschuldigen …
***Schuld bestaat niet meneer***
… voor een klein plagerijtje dat ik u heb ingeschonken; ik wil het wel goedmaken …
***Ik dacht dat ik u een hint gaf mij niet te tutoyeren***
… met een gouden tip voor je bibliotheek. En eh, ik ben te oud voor U-tjes, voor een uitje met jou denk ik toch al gauw
(vrij naar Willem Sonneveld, hóór het hem smakelijk zeggen): Je drinkt samen een espresso, dan nog eens een rosetta en je weet hoe dat gaat (kijk naar zijn mimiek) van het een komt het andere.
***meneer!***
Nou zeg maar Niek hoor. En gewoon je en jij!
***Goed dan, maar je bent wel behoorlijk vrijpostig Niek!***
Wat wil je, met een scheutje Grand Marnier dat mijn bruine drankje heerlijk afmaakt.

Ik neem een slok uit mijn glazen Xenos-kopje. Zo begon onze babbel, ik ben een praatgraag en jij kan er ook wat van. Goed – waar het op neer komt is dit.
Achter de tap wil je denkelijk ook wel eens wat interssants kunnen vertellen over het edele vocht, al is het maar om je klant vast te houden voor nóg een café con leche leche.

Ik haal aan uit een recensie – ook al zo’n methode van aansmoezen – in Archipel, een blad dat menigeen zal ontroeren, nostalgieseren, laten mijmeren, die ooit met de tropen van onze voormalige Gordel van Smaragd heeft te maken gehad.

***Wat een ouwe hoer ben jij zeg (bijna onhoorbaar)***

Dat heb ik gehoord koffiejuf, leuk dat je het zegt, maar ik ben nog steeds stagiair in dát vak. Enfin, to the point. Ja, ik zie dat je er 2 hebt, ze magge d’r wezen meid. Liefelijk. Mijn punten zijn:

“Koffie” (dat is de titel) “, “een boek om van te smullen (ondertitel)”.
“dat zestig overheerlijke recepten bevat met als basis de wonderlijke koffieboon. Daarnaast (…) de geschiedenis, teelt en veredeling van de boon (….) het arbeidsintensief proces van koffieboon tot koffie als drank”.

***Hou op man!***

Lucas Rosenblatt – Juditn Meyer – Edith Beckmann —> gebonden 141 bladzijden.
Fontaine Uitgevers B.V., ISBN 90-5956-032-9, 2003, prijs €19,90, uitverkocht. (Wie weet? Bol, De Slegte, Marktplaats en andere plekken?)

Als ik op het web kijk vijf eurootjes:
http://kopen.marktplaats.nl/boeken/kookboeken/c216.html?xl=1&ds=to%3A1%3Bpu%3A0%3Bl1%3A201%3Bl2%3A216%3Bpm%3A%3Bpa%3A%3Bdi%3A299000%3Blt%3Azip%3Bsfds%3A1%3Bpt%3A0%3Bmp%3Anumeric%3Bkw%3Akoffie%3Bosi%3A2&ppu=0&postcode=1106rg&aw%5B1676%5D%5B0%5D=10144&aw%5B1676%5D%5B1%5D=10145&aw%5B1676%5D%5B2%5D=10146&p=2&ps=30
Het scherm van deze URL zegt: Almere, Heiloo, Gaanderen-Gelderland, Ossenisse-Zeeland. En: je vindt op dat adres nog een heleboel vakliteratuur om achter de toog tegen de spiegels te zetten. O, staan daar al zoveel flessen baileys, tia maria, grand marnier, cointreau, drambuie, ameretto, gin, whisky, cognac? Bacardi te straf hè? Ooôoòoóoh, waar blijft mijn Vergunning!

Dit was mijn goedmakertje. Ik weet niets van koffiebessen. Ik ben nooit verder van de Javaanse kust geweest dan het randje van Surabaja, als matroos op bezoek bij mijn zandhaas-broer. Dat was nog eens een tijd, in 1951 op reis met de goedkoopste reisbureaux van het ministerie van oorlog, we kregen nog geld toe ook.

Tabeh.

1.) A sexy mind is a joy for ever.
2.) Nu ik zo oud ben hou ik toch wel meer van ouwehoeren.
3.) Zelfcensuur – dus niet dat vieze oude mannetje en het koffieboontje. Is te.
Mijn keus blijft toch 1.) hoor!

Een paar minuten eerder had ik dit al ingezonden, op de plaatsen ***…***, zie hierboven, had ik staan vishaak links…vishaak rechts (ik laat één vishaak zien: > die ook op jullie toetsenborden voor komt. Ik leerde hier weer wat mee: ZET GEEN teksten tussen vishaken. Want vishaken en tekst ertussen komen niet over. En dat staat heel stom bij mijn manier van bloggen.

Dat was het einde van mijn Reactie bij koffiejuf.

Weet iemand van jullie hoe ik nou een foto in mijn reactie kan zetten? Ik zag op Amerikaanse WP-com sites overal foto’s bij de reaguurders. Ik kan zo opvragen bij Photobucket, maar voor WP weet ik niet welke intro-tover-karakters ik moet gebruiken. HELP.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.