“Geen Korte Termijn Risico’s” Laat Me Meewarig Lachen

 
Eigenlijk past ook deze minister in mijn beroemde serie, daarnaast vind ik het teveel eer voor zo’n incidentele uitlating… Ik vond berichtje hieronder zojuist op de MSN-pagina. Bedoelt hij dat Babies Geen Risico Oplopen? Weet hij eigenlijk wel dat er heel veel mensen ontstellend veel langer leven dan zijn politieke ambtstermijn duurt? Bedoelt hij met korte termijn één dag? Bedoelt hij eigenlijk wel iets? Bah! /Niek.
 
Barendrecht tegen gsm-masten
UMTS – De gemeente Barendrecht is gestopt met het verlenen van toestemming voor de plaatsing van nieuwe gsm- en umts-masten. De gemeente wil geen nieuwe masten plaatsen, zolang niet het effect van langdurige blootstelling aan elektromagnetische straling niet bekend is. Hiermee gaat Barendrecht tegen het landelijk beleid in.

Staatssecretaris van Milieu Pieter van Geel omarmde de resultaten van een Zwitsers onderzoek, waarin geconcludeerd werd dat blootstelling aan elektromagnetische straling geen korte termijn risico’s kent. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten schaarde zich in juni achter staatssecretaris Van Geel.

Volgens Van Geel moet het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) beslissen over de plaatsing van gsm- en umts-masten. Gemeenten en provinciebesturen hebben hierbij niet het laatste woord.

Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht meent echter niet voorbij te kunnen gaan aan de onrust die heerst onder de bevolking. De gemeente Barendrecht zal zijn besluit pas herzien als er nieuwe onderzoeken gedaan zijn naar de gevolgen van langdurige blootstelling aan gsm- en umts-straling. Het is overigens niet de eerste keer dat gemeenten de plaatsing van umts-masten tegenhoudt, Spijkenisse en tientallen andere gemeenten gingen Barendrecht al voor.

 

Advertenties

2 Reacties op ““Geen Korte Termijn Risico’s” Laat Me Meewarig Lachen

  1. Hiep,hiep hoera voor de gemeente Barendrecht!!!!!.Zij hebben tenminste ballen…ook hier grote onrust erover,maar gemeente houdt zich ook vast aan korte termijn onderzoek…lafaards…geld,geld,geld…blèch!!! keigoed blog,Niek!!!

  2. Kijk ook eens op de website van het Antennebureau. Dat is het informatieloket van de Rijksoverheid over alles wat met Antennes te maken heeft. Er staat veel informatie over de techniek van antennes, de wet- en regelegeving , maar ook hoe het nu zit met de gezondheidsaspecten. En op het Antenneregister kun je kijken waar antennes staan en waarvoor die bedoeld zijn. www.antennebureau.nl