Van Amerikaanse kennis Frans van Bommel: Ras-Verkoper

 
 
Ik haast me, jullie het zojuist uit Amerika ontvangen verhaal te vertellen van
 
DE RAS-VERKOPER
 
Een jong ventje uit Groningen verhuist van het platteland naar Rotterdam. Hij besluit een baantje te zoeken bij een groot warenhuis.
 
"Heb je ervaring met verkopen?", vraagt de manager.
 
"Ja hoor", zegt het ventje. "In Groningen verkocht ik koeien op de beestenmarkt".
 
De manager mag het knulletje wel en besluit hem de baan te geven. "Je mag morgen beginnen en aan het eind van de dag kom ik wel even vragen hoe het gegaan is".
 
De eerste dag is een zware dag. Het ventje heeft aan het eind van de dag het zweet van zijn voorhoofd lopen.
 
De baas komt naar hem toe en vraagt hoe het gegaan is. "Nou het ging best aardig", zegt het mannetje.
 
"Hoeveel klanten heb je gehad?", vraagt de manager.
 
"Eentje", antwoordt de knul. "Eentje?", zegt de manager verbaasd. "De meeste verkopers zitten aan de 20 tot 30 verkopen per dag. Voor hoeveel heb je verkocht dan?"
 
"Voor 89.431,27 euro", zegt het ventje. De ogen van de manager rollen van verbazing bijna op de grond. "Wat heb je die klant verkocht dan?"
 
"Nou", zegt ‘ie. "Eerst verkocht ik hem een klein vishaakje, daarna een middelgrote vishaak en als laatste een grote vishaak. Toen heb ik de man een complete visuitrusting verkocht. Toen vroeg ik de man waar hij wilde gaan vissen. De man antwoordde dat ‘ie bij zee wilde vissen. Ik heb meteen gevraagd of een klein bootje niet handig zou zijn voor op zee. Toen verkocht ik hem die Twin Engine Power Craft plus trailer, die op de vierde verdieping staat. De man zei dat zijn Fiat Uno dat waarschijnlijk niet zou kunnen trekken, dus heb ik de man meegenomen naar de auto-afdeling en heb hem de 4 X 4 Landcruiser erbij verkocht."
 
De baas luistert het hele verhaal aan en zegt: "Als ik het goed begrijp vertel je me nu, dat er een man binnenkwam voor een klein vishaakje en die heb je een boot en een auto verkocht?"
 
"Nee", zegt het ventje. "Hij kwam voor een doos tampons. En toen heb ik gezegd: Joh, je weekend kan toch niks meer worden, waarom ga je niet lekker vissen?"
 

 

Advertenties

2 Reacties op “Van Amerikaanse kennis Frans van Bommel: Ras-Verkoper

  1. Hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!,ik lig hier even helemaal in de vernieling van het lachen!!!!!!.Jemig,wat een wereld verkoper!!!.Je zal er de baas maar van zijn,kan je meteen inpakken,hihi.Fijne week verder Niek!!!,liefs,Caro.

  2. Tja DAT zijn nou Grunnegers he! whahahhahahahhahaaProud to be a Grunneger, die kunnen werkelijk alles whahhahaahum, begint te stinken hier (loopt naast dr schoenen geloof ik)Liefs,Marina